Remschijven Volvo

Remschijven Volvo

Het zal je maar gebeuren dat je de remschijven van je Volvo moet vervangen vanwege een noodstop op de snelweg. De hitte die ontstond, samen met het gewicht van de auto, zorgde ervoor dat een remschijf gewoon losscheurde.

Slijtage aan je remblokken of remschijven

Remschijven Volvo

Als je denkt dat je motor of schokbrekers het meest te verduren hebben zit je er naast. Het remsysteem is het meest aan slijtage onderhevig en dat is ergens ook wel logisch. Stel je maar eens voor, tijdens een autorit gebruik je je rem constant. In mijn geval betekende dit dat een auto van bijna 2000 kilo plotseling van bijna 120 kilometer per uur moest afremmen naar 0 kilometer per uur.

Merk je dat je auto slechter gaat remmen, of hoor je een krassend geluid tijdens het remmen? Dan zijn vaak je remblokken en soms ook je remschijven aan vervanging toe. Hoe lang remblokken en remschijven meegaan verschilt per persoon, het is onder andere afhankelijk van de zwaarte van je auto, en hoe je rijdt. Als je voornamelijk in de stad rijdt, en dus veel optrekt en afremt, zullen je remblokken sneller op zijn dan wanneer je veel op de snelweg rijdt.

Remschijven Volvo

Zelf vervangen of laten doen?

Het laten vervangen van je remschijven, en meestal tegelijkertijd ook remblokken, kost je al snel meer dan 400 euro. Dat komt niet omdat het echt moeilijk is maar vooral vanwege de tijd die het kost. Remblokken en remschijven vervangen is niet echt moeilijk en kan je zelf doen. Neem wel de tijd en wees secuur, je remsysteem is te belangrijk om even snel af te raffelen. Kijk eens bij remonderdelen.nl, je zult zien dat de kosten van de onderdelen best meevallen. En vraag iemand met ervaring je te helpen, of kijk eens wat instructiefilmpjes op Internet.