Wat kun je het beste doen als je op zoek bent naar parttime werk?

Het maakt niet uit in welk deel van je leven je bent, parttime werknemers zijn er altijd nodig. De meeste mensen die op zoek zijn naar een parttime baan zijn studenten die naast hun baan ook nog school volgen, maar ook mensen die al klaar zijn met hun school kunnen alsnog kiezen voor een parttime baan. Maar wat kan je nou het beste doen als je op zoek bent naar een parttime baan? Hieronder geven we je enkele tips.

Ga eerst langs wat je wilt

Natuurlijk bij alle soorten banen waarnaar je gaat zoeken is het slim om van te voren eerst eens langs te gaan naar waar je nou precies op zoek bent. Wat zijn je doelen en voorkeuren? Parttime is best een breed begrip, je kunt kiezen om maar 8 uur in de week te werken, maar ook 30 uur valt nog steeds onder parttime werken. Denk ook na over welke sectoren je interessant vind en waar je zou willen werken. Je kan ook nadenken over hoeveel je wilt gaan verdienen met je parttime baan.

Ga op zoek naar beschikbare vacatures

Wanneer je goed voor ogen hebt wat je zou willen, dan kun je gaan kijken naar vacatures. Denk bijvoorbeeld aan vacatures in Alkmaar en banen in Hoorn. Je zult de meeste vacatures vinden op speciale websites die zich daarin specialiseren.

Bezoek een stad en loop naar binnen

Je hoeft natuurlijk niet per se online te kijken als je op zoek bent naar een baan, je kunt simpelweg ook de stad in gaan om te kijken of er nog sollicitatieposters hangen. Vooral bij horecagelegenheden zul je vaak van dit soort posters voorbij zien komen, waarbij je simpelweg gewoon naar binnen kan lopen om op gesprek te komen.