Tips voor als je op vakantie wilt met een beperking

Veel mensen hebben het geluk dat ze gelukkig geen beperking hebben, maar de mensen met een beperking kunnen nog steeds bijna net zo veel als mensen zonder, zo ook op vakantie gaan. Maar als je op vakantie gaat met een beperking, dan zal dat wel iets anders gaan en zul je iets andere voorbereidingen moeten treffen. Daarom geven we je hieronder wat tips voor als je op vakantie wilt gaan met een beperking.

Waar kan je naar toe voor toegankelijkheid?

Niet ieder land is even toegankelijk als het gaat om mensen met een beperking. Een land waar je naar toe zou kunnen gaan is Frankrijk. Daar heb je namelijk niet zomaar vakantiehuis in Frankrijk, maar een vakantiehuis in Frankrijk met een zwembad. Voor mensen die in een rolstoel zitten is dit ideaal, want vaak kunnen die nog wel zwemmen en genieten hier ook van. Ook Canada is een goede optie, deze stad is één van de meest toegankelijke steden. Vooral voor mensen met een rolstoel is dit een hele geschikte plek om naar toe te gaan voor een vakantie.

Tips voor op vakantie gaan

Het is belangrijk om goed van te voren te plannen, kijk bijvoorbeeld goed naar de verschillende accommodaties en zorg er voor dat ze beschikbaar zijn voor jouw beperking. Als je van plan bent om met het vliegtuig te gaan, dan is het ook belangrijk dat je de luchtvaartmaatschappij waarmee je gaat vliegen contacteert, zo kunnen zijn rekening houden met je behoeftes en je helpen bij het aan boord komen van het vliegtuig bijvoorbeeld. Wees ook goed voorbereid op eventuele noodgevallen en neem daarom altijd een kopie van je medische dossier mee, zo kun je ook in een ziekenhuis in het buitenland snel geholpen worden, dan wanneer je deze niet bij je hebt.