Een persoonlijke uitstraling van je voertuig

Velgen

Sommige automobilisten vinden velgen niet zo bijzonder. Het is een onderdeel van de wielen en het hoort er ‘gewoon bij. Voor andere is het iets totaal anders. Zo kunnen de mercedes velgen namelijk de uitstraling van de auto nog persoonlijker maken. Alle onderdelen die met de wielen te maken hebben zijn zeer zeker bepalend voor het beeld van een auto. Naast de velgen zijn het de onderdelen banden en wieldoppen die een wiel compleet maakt. Bij een sportieve automobilist zullen velgen van lichtmetaal met daarbij erg lage of juist brede banden een perfect match voor een persoonlijke uitstraling.

Het verfraaien van de uitstraling

Velgen, zoals de bmw m4 velgen, kunnen qua uitstraling nog fraaier worden. Bij het gebruik van stalen velgen zijn het de wieldoppen die de uitstraling kunnen verfraaien. Bij een velg van lichtmetaal is het gebruik van wieldoppen niet nodig. De lichtmetalen versies zijn al ontworpen om een mooie uitstraling te hebben. Vaak zijn ze afgewerkt met de kleur zilvergrijs, maar het kan zeker ook met andere kleuren. Hierbij wordt ook nog een laag aangebracht van blanke lak. Deze laag zal de velgen van bescherming voorzien en laten een velg daarbij mooi glimmen. De laag vergemakkelijkt het onderhoud van een lichtmetalen velg.

De belangrijkste functie van een wiel

Natuurlijk is de uitstraling van een auto belangrijk. Voor de één meer dan voor de ander. Dit geldt ook voor de uitstraling van een wiel. Alleen is het goed om te onthouden dat het niet de belangrijkste functie van een wiel is. Dat is namelijk het op de weg houden van een voertuig. Daarom zal een autofabrikant altijd kiezen voor de optie de combinatie van een velg en band zo comfortabel en veilig mogelijk maakt. Wel is het bijna altijd mogelijk om naar de uitstraling van de velgen te kijken en hier veranderingen bij maken.