Leren snowboarden, dit heb je nodig.

mooie-snowboard

Ben jij niet bang voor een uitdaging en heb je besloten om te gaan leren snowboarden? Super leuk! Snowboarden is een populaire sport onder de nederlanders en wordt vaak gezien als relatief moeilijk in vergelijking met skiën. Laat dit je uiteraard niet tegenhouden om de uitdaging aan te gaan en op een snowboard te stappen. Er zijn een aantal dingen die je nodig hebt wanneer je wilt leren snowboarden. Denk hierbij aan het materiaal en lessen bijvoorbeeld. We bespreken hieronder de belangrijkste punten. Lees je mee?

Snowboard materiaal kopen

Om te beginnen met snowboarden heb je uiteraard materiaal nodig. Denk hierbij aan het snowboard zelf, snowboard schoenen, snowboard kleding, en bescherming zoals een snowboard helm. Naast een hulp (die overigens bijna altijd verplicht is!) is er ook ander beschermingsmateriaal te kopen wat er voor zorgt dat jij tijdens het vallen zo min mogelijk pijn zal hebben. Ga er dan ook vanuit dat je aan het begin regelmatig op de grond zal liggen, dit is heel gebruikelijk bij het leren van snowboarden, niks om je voor te schamen dus! Bescherming kan dus nog wel eens van pas komen bij een beginnende snowboarder. De andere materialen spreken voor zich omdat je zonder snowboard natuurlijk niet ver komt. Vergeet niet dat het vaak nodig is om bindingen te kopen. De snowboard bindingen kopen wordt vaak vergeten door veel beginners. Soms zitten deze bij het snowboard zelf. Maar in veel gevallen moet je deze apart aanschaffen. Vergeet dit dus niet.

Geen zin om allemaal nieuw snowboard materiaal te kopen terwijl jij nog helemaal niet weet of deze stoere sport iets voor jou is? Huur dan materiaal of leen het van kennissen. Op deze manier kan jij eerst proeven van de sport om er achter te komen of het iets is wat jij wilt voortzetten. 

Begin met snowboardlessen

Nu je helemaal voorzien bent van de nodige materialen kan je gaan beginnen met snowboardlessen. Ben jij een alleskunner en denk jij geen lessen nodig te hebben? Erg optimistisch, mara kleine kans dat jij meteen goed de berg af gaat. Er komt veel techniek kijken bij snowboarden wat maakt dat het essentieel is om eerste lessen te volgen zodat jij meteen de goede techniek oppakt. Bij indoor wintersport hallen zijn bijna altijd snowboardlessen te reserveren. Zoek dit eerst goed uit!

Een sportieve winter hobby: snowboarden

Snowboarden is een populaire hobby onder de echte sportievelingen die niet bang zijn voor een beetje kou. Over de afgelopen jaren is de populariteit voor deze wintersport enorm gestegen wat maakt dat er steeds meer plekken zijn in Nederland waar indoor of outdoor gesnowboard kan worden, hoe gaaf! Dit maakt het een stuk toegankelijker voor beginners om ergens aan de slag te gaan met deze sportieve bezigheid. We bespreken een aantal praktische overwegingen voor wanneer jij wilt beginnen met snowboarden.

Snowboard materiaal aanschaffen of huren

Bij elke hobby horen natuurlijk materialen die nodig zijn om deze hobby goed uit te kunnen voeren. Bij Snowboarden moet je denken aan het snowboard zelf, beschermingsmateriaal, en wintersport kleding die ervoor zorgen dat jij warm blijft. Vooral dit laatste is natuurlijk geen overbodige luxe aangezien snowboarden meestal gepaard gaat met temperaturen van rond het vriespunt. Bedenk dat snowboardmateriaal over het algemeen niet goedkoop is dus houd hier rekening mee wanneer jij gaat zoeken naar materiaal. Echter is het vaak ook mogelijk om snowboards en ander materiaal te huren bij een indoor baan zodat jij dit ten eerste niet mee hoeft te slepen en ten tweede niet zelf hoeft aan te schaffen. Dit geldt vaak niet voor kleding en snowboard brillen, deze moet je zelf meenemen.

Seizoensgebonden hobby

Vele mensen denken dat snowboarden alleen in de winter mogelijk is omdat de temperatuur in de winter lager ligt in de zomer. Gelukkig is het tegenwoordig niet alleen meer mogelijk om in de winter te gaan snowboarden. Veel indoorbanen zijn gedurende het hele jaar geopend! Daarnaast zijn er in Nederland ook verschillende zogeheten borstelbanen. Zoals de naam al suggereert ga je hier met je snowboard van een baan af gemaakt van borstels. Een iets andere ervaring dan wanneer jouw snowboard bindingen onder de sneeuw zitten, maar minstens net zo leuk. Op deze manier is het dus mogelijk om gedurende het hele jaar te snowboarden in Nederland! Ben je al overtuigd?