Jouw auto verkopen: van Looping tot autoveiling

auto snel verkopen

De auto verkopen is soms leuk, maar soms ook een blok aan het been van menig autobezitter. Het liefst rijd je zo snel mogelijk in jouw nieuwe bolide, maar heb je wel de financiële steun nodig van het verkoopbedrag van de vorige auto. Daarom maak je er zaak van om jouw auto zo snel mogelijk kwijt te raken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een service als Looping, of een autoveiling waarmee je auto bijvoorbeeld bij een autobedrijf van Broekhuis holding terecht komt. Jij wilt natuurlijk weten hoe je jouw auto het beste kwijtraakt, dat lees je in de tekst hieronder.

Verkopen via een site

Je auto verkopen via een website is zeer gemakkelijk en snel. Een site als Looping biedt een platform voor zowel de kopers als verkopers van auto’s. Vaak hoef je een auto slechts aan te bieden op de site door een aantal gegevens in te vullen en wat foto’s te maken.

Als jouw model, merk, kilometerstand en bijvoorbeeld de motorinhoud en APK gegevens openbaar zijn kan iedereen met interesse contact opnemen om jouw auto van jou over te nemen. Je hebt dus veel vrijheid zonder je auto met veel gedoe te hoeven verkopen. Nadat je een afspraak hebt gemaakt, de hand hebt geschud en het papierwerk hebt afgerond kan je zeggen dat je jouw auto hebt verkocht!

Verkopen via een veiling

Als je het verkoopproces liever in zijn geheel uit handen geeft zou je ook kunnen kiezen voor een verkoopmethode als een veiling. Het begin is hetzelfde: je vult de gegevens van jouw bolide in en de auto wordt in een veiling geplaatst. Geïnteresseerden kunnen vanaf dan geldbedragen gaan bieden op jouw auto. Het voordeel is dat je geen zorgen en stress hoeft te hebben over de verkoop, dat wordt namelijk al geregeld door het bieden, een nadeel kan wel zijn dat het bedrag wat je in je hoofd had misschien niet terugziet op de veiling, in dat geval kan je kiezen om de auto alsnog uit de veiling te halen.