Hoe maak je een werkbank?

werkbanken

Heeft u twee rechterhanden en wilt u zelf lekker creatief bezig gaan? Dan kunt u overwegen om in uw vrije uurtjes zelf een werkbank te gaan maken. Want hoe gaaf is het om vervolgens aan uw eigen gemaakte werkbank lekker aan de slag te gaan?! In dit artikel zal u er achter gaan komen waar u aan moet denken bij het maken van uw eigen werkbank. Heeft u wel gerealiseerd dat er enorm veel soorten werkbladen zijn? Er zijn een daarnaast ook nog enkele eisen waar de werkbank aan moet voldoen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gerust verder!

Soorten werkbladen

Als eerste is het belangrijk dat u de plaats gaat opmeten waar u de werkbank neer wilt zetten. Zodat u niet aankomt met een té grote werkbank. De gemiddelde afmeting van een werkbank is 200×80 centimeter. Daarna kunt u naar de bouwmarkt gaan en in één van de grote magazijnstellingen op zoek gaan naar het materiaal. Het is afhankelijk van de taken die u wilt uitvoeren wat voor soort werkblad u gaat kopen. Een massief beuken werkblad is bijvoorbeeld geschikt voor zware materialen. Terwijl een linoleum, ESD of polyrey werkblad perfect is voor elektronische toepassingen. Vergeet niet om ook op zoek te gaan naar de perfecte bankschroeven.

Hoogte van de werkbank

Daarnaast is het van belang dat u de werkbank op een goede hoogte plaatst, zodat u geen last krijgt van uw rug of andere lichaamsdelen. De perfecte hoogte kan bepaald worden door de ellebooghoogte. De werkbanken zijn gemiddeld tussen de 90 en 110 centimeter hoog. Wanneer u bijvoorbeeld veel werk staand zult uitvoeren, kan u in overweging nemen om de werkbank iets hoger te maken. Dit zal bijdragen aan het werkgemak. Mocht u er niet helemaal uitkomen, dan kunt u altijd op zoek gaan naar een specialist om u daarover te informeren. Zodat u zeker weet dat u geen last krijgt van uw rug.