Een goede maar wel goedkope autoverzekering afsluiten

Ben je op zoek naar een goede autoverzekering? Een autoverzekering die bij jou past en die zeker niet te duur is? Kijk eens op de website van overstappen.nl goedkope autoverzekering. Hier kun je makkelijk en snel de juiste autoverzekering afsluiten. Je vult hier het kenteken, je postcode en je geboortedatum in. Als je weet hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd kun je die ook invoeren. Geef het aantal kilometers die je denkt te gaan rijden per jaar door en kies de juiste dekking. Dan ontvang je direct een overzicht van de goedkoopste én van de best passende verzekering. In Nederland ben je verplicht om een auto minimaal WA te verzekeren. Dat is dan ook bij alle verzekeringsaanbieders de goedkoopste autoverzekering. Met een WA verzekering verzeker je jouw auto alleen voor de schade die jij veroorzaakt bij de tegenpartij.

Een WA, een WA Casco of een Allrisk verzekering?

Bij een WA verzekering is alleen schade die jij veroorzaakt aan anderen verzekerd. Bij een WA beperkt Casco verzekering krijg je ook nog de schade vergoed in geval van brand, diefstal, een aanrijding met een dier, ruitschade en schade die door storm of hagel is veroorzaakt. Bij een Allrisk verzekering gelden de vergoedingen van de WA en WA Beperkt Casco verzekering en krijg je ook de schade aan jouw auto vergoed als je deze schade zelf hebt veroorzaakt. Zeker de eerste 2 of 3 jaar krijg je bij total loss de nieuwwaarde vergoed. Daarna zal de verzekeringsmaatschappij overgaan tot het uitbetalen van een dagwaarde van de auto bij total loss.

Wat is voor jou de beste autoverzekering?

Heb je al schadevrije jaren opgebouwd dan krijg je op de premie nog een korting. De korting voor die schadevrije jaren is bij elke verzekeringsmaatschappij weer anders. De hoogte van de premie wordt ook bepaald door het aantal kilometers dat jij gaat rijden per jaar. Hoe meer kilometers hoe hoger de schade kans. Het type auto bepaald ook de premie. Hoe luxer de auto standaard is uitgerust hoe hoger de premie zal zijn. Daarnaast is de premie ook afhankelijk van jouw geboortedatum en de woonplaats. Een verzekeringsmaatschappij is niet gehouden aan uitbetaling van de schade bij: opzet of roekeloos rijgedrag; als alcohol en/of drugs door de bestuurder is gebruikt of als de bestuurder geen geldig rijbewijs heeft. Ook hier geldt dat elke verzekeringsmaatschappij zijn eigen regels en voorwaarden heeft. Vergelijk dus vooraf verzekeraars en verzekeringen met elkaar maar vergeet niet de voorwaarden te bekijken!