Autoruitschade

Autoruitschade

Het is belangrijk dat je niet met autoruitschade blijft rondrijden, want dat is gevaarlijk. Een sterretje in de voorruit lijkt ongevaarlijk, maar het kan onder invloed van temperatuurverschillen gemakkelijk scheuren. Dan verliest de autoruit snel zijn sterkte. Als je daar niets aan laat doen kan de ruit tijdens het rijden ineens kapot gaan. Autoruitschade moet je dus laten repareren. Als de schade beperkt is gebleven tot een sterretje kan de ruit in verreweg de meeste gevallen worden gerepareerd met een kunsthars. De ruit heeft na de reparatie weer zijn originele sterkte.

Autoruitschade

Hoe werkt reparatie van autoruitschade met kunsthars?

De reparatie van autoruitschade met kunsthars is mogelijk voor elke beschadiging die kleiner is dan een munt van 2 euro. Eerst wordt het oppervlak van de beschadiging goed schoon gemaakt. Daarna wordt er een vloeibare kunsthars op de beschadiging gedaan. Die trekt in de scheuren en gaatjes van de beschadiging. Daarna wordt deze hars met een UV-lamp beschenen. Dat heeft als effect dat de hars keihard wordt. Tenslotte wordt het gerepareerde oppervlak van de ruit gepolijst, totdat je helemaal niet meer kunt zien dat er een beschadiging in de ruit zat. Na het repareren van autoruitschade is de autoruit weer net zo sterk als toen hij nieuw was.

Sterretje repareren is soms gratis

Bij AAS Schadeherstel kost het repareren van een sterretje € 60. Voor wie aanvullend verzekerd is, is reparatie van een sterretje gratis. Voor autoruitschade herstellen met kunsthars kun je 24/7 bij AAS Schadeherstel terecht om een afspraak te maken. Als de beschadiging in de ruit te groot is voor een behandeling met kunsthars moet de ruit worden vervangen. Alle elektronica in de ruit moet dan opnieuw worden gekalibreerd. Dat kan alleen op afspraak. Het voordeel van een nieuwe ruit is dat daar helemaal geen beschadigingen meer in zitten