Wat is erp?

erp

Enterprise resource planning of ook wel erp genoemd, verwijst naar een type software dat organisaties gebruiken om de dagelijkse bedrijfsactiviteiten te beheren, zoals boekhouding, inkoop, projectbeheer, risicobeheer en compliance, en supply chain-activiteiten. Een complete erp systeem omvat ook enterprise performance management. Dit is een software die helpt bij het plannen, budgetteren, voorspellen en rapporteren over de financiële resultaten van een organisatie. Tegenwoordig zijn erp systemen van cruciaal belang voor het beheer van duizenden bedrijven van elke omvang en in alle sectoren. Maar waarom is erp eigenlijk zo belangrijk en geldt dit ook voor jouw bedrijf?

erp

Waarom is erp belangrijk?

Erp systemen kunnen een bedrijf helpen om zelfbewuster te worden door alle informatie die het verzameld aan elkaar te koppelen. Zeker bij grote bedrijven, waar veel gebruik wordt gemaakt van verschillende afdelingen, is het hebben van een erp systeem een goede oplossing. Het verbindt namelijk alle technologieën van het bedrijf bij elkaar. Hierdoor kan je onnodige systemen verwijderen. 

Daarbij helpt het jouw en je team om beter samen te werken. Alles is namelijk met elkaar verbonden en elk moment van de dag gesynchroniseerd. Je kan dus eventuele klanten beter en sneller helpen en maakt goed gebruik van je tijd.