Waarom je motor verkopen via een website

Schademotor verkopen

Online zijn verschillende websites te vinden die graag jouw motor inkopen. Er bestaan soms nogal wat onduidelijkheid rondom deze manier van verkopen.  Veel mensen begrijpen niet goed waarom iemand met zo’n bedrijf in zee zou gaan: zijn de geboden prijzen niet veel te laag? Zo niet, wat is dan het verdienmodel van zo’n website? Toch heeft het verkopen van een motor via een dergelijke website wel degelijk veel voordelen: het is een gemakkelijke manier om snel van je tweewieler af te komen, je hebt geen problemen met administratie, in veel gevallen wordt de motor gewoon opgehaald en de aangeboden prijs is marktconform.

De website is slechts een platform voor handelaren

Om bij het laatste te beginnen: het is namelijk niet de website zelf die de motor opkoopt. De website is slechts een platform waarop verschillende motorhandelaren zich aangesloten hebben. Bij het grootste motorplatform van Nederland zitten bijvoorbeeld meer dan 800 verschillende handelaren. Deze handelaren krijgen de informatie over je motor te zien, en brengen een bod uit. Het bod wat jij krijgt, is dus het hoogste bod van een handelaar. Deze handelaren weten dat zij om kans te maken een marktconform bod zullen moeten uitbrengen. De website waarop jij je motor plaatst krijgt als platform dat de service biedt een bedrag van de handelaar.

Een beschadigde motor verkopen kan het beste via een platform.

Wanneer je een schademotor hebt is het een goed idee om je motor via een website aan te bieden. Verschillende handelaren zoeken namelijk specifiek op schademotoren: deze kunnen ze gebruiken voor onderdelen, of proberen zelf nog te herstellen en door te verkopen. Hierdoor kun je voor een motor die het niet meer doet toch een aardig bedrag krijgen. Het spreekt voor zich dat particulieren de waarde van dergelijke motoren veel minder hoog inschatten dan bepaalde gespecialiseerde handelaren dat doen. Bovendien is het aanbieden van een motor via een platform altijd vrijblijvend: je bent dus nooit tot verkoop verplicht.