Voordelen van beton cire

Beton cire is een speciaal soort beton dat vaak gebruikt wordt in het renoveren van huizen of specifieke ruimtes en kamers. Als je iemand kent die werkt in handarbeid of in de bouw, zullen ze hier vast wel eens van hebben gehoord. Het wordt vaak gebruikt in een beton cire badkamer of in de keuken. Een beton cire badkamer is onder andere erg populair wegens de modernere uitstraling die het de badkamer geeft. Hierdoor is het een goede optie voor renoveringen van bijvoorbeeld je badkamer. Beton cire heeft veel verschillende kwaliteiten en voordelen, die erg belangrijk zijn om te weten wanneer je overweegt om het aan te schaffen.

Uit Frankrijk

Beton cire komt van oorsprong uit Frankrijk. En net als stokbrood en wijn, hebben we wederom iets erg kwalitatiefs overgenomen hier. Het is een cementgebonden stucsoort, waardoor het in veel opzichten overeenkomt met het bekende leemstuc. Niet alleen wordt het gebruikt in keukens en badkamers, maar ook specifiek voor douches en baden, en zelfs openhaarden. De stucsoort heeft verschillende prominente voordelen. Zo is het waterdicht, wat erg handig is omdat het geen schade door water kan krijgen. Verder is het naadloos, onderhoudsvrij en slijtvast. Dit zijn allemaal kwaliteiten die beton cire erg gewild maken, maar daardoor ook niet goedkoop.

Andere stucsoorten

Beton cire is niet de enige stucsoort die de bovengenoemde voordelen zijn eigen kan noemen. Waar betonwerk en stuc een competitieve wedstrijd is, daar is beton cire een van de koplopers. Het is echter altijd belangrijk om rekening te houden met de andere deelnemers. De tweede, derde en wellicht zelfs verdere plekken. Zo is Beal Mortex ook een erg goede optie voor stucwerk. Ook betonlook, tadelakt en microbeton en microcement zijn erg goede opties. Net als beton cire zijn deze stucsoorten waterbestendig. Hierdoor hebben ze dezelfde toepassingen als beton cire, zoals dat ze op waterige plekken kunnen worden aangebracht.