Sfeer op het dak met dakkoepels

Dakkoepels

Sfeer is de benaming voor een bepaald gevoel dat je krijgt als je een kamer of een huis binnenloopt. Licht, ramen en gordijnen zijn enorm sfeerbepalend en er zijn ook erg veel opties tegenwoordig. Verschillende kleuren, vormen, maten, enzovoort. Lichtinval is erg belangrijk voor het interieur in een kamer. Daarom is het niet gek dat veel mensen voor dakkoepels kiezen.

Lichtkoepels

Een lichtkoepel is een raam in de vorm van een koepel, meestal in een plat dak of in het dak van een aanbouw om toch meer licht in de totale ruimte te brengen. Door de constructie met een schuine opstand verspreidt het licht zich makkelijk over de ruimte. Zo komt er natuurlijk licht binnen en dit zorgt voor sfeer in bijvoorbeeld een aanbouw, schuur of bedrijfsruimte. Dit zijn ruimtes waar normaal gesproken geen ramen geplaatst zijn, dus deze dakkoepels zijn de enige bron voor licht. 

Dakraam

Op zolder is er geen ruimte of mogelijkheden voor ramen. De zolder is de bovenste verdieping direct onder het dak van een gebouw. Dit gaat dan vooral over gebouwen met een puntdak, want de bovenste verdieping van een gebouw met een plat dak wordt niet als een zolder gezien. Op de zolder is er dus geen natuurlijk licht omdat er geen ramen zijn. Dakramen kunnen voor natuurlijk licht in deze ruimte zorgen en hierdoor zal de zolder sfeervoller zijn.