Rekentool incassokosten berekenen

Incassokosten berekenen

Als bedrijf is het best lastig om te bepalen hoeveel je aan incassokosten berekenen mag als klanten hun facturen niet hebben betaald. Houd er rekening mee, dat er verschil kan zitten tussen de kosten die je mag berekenen aan zakelijke klanten en die aan particuliere klanten. Bij zakelijke klanten is het bedrag dat je aan incassokosten berekenen mag soms hoger dan bij particulieren. Als je van de rekentool gebruik maakt die op de site van CBMK te vinden is, is er geen discussie mogelijk over de hoogte van het bedrag. De rekentool gaat uit van de gangbare afspraken die voor dit bedrag zijn vastgesteld.

De rekentool incassokosten berekenen gebruiken

Het gebruik van de rekentool incassokosten berekenen is niet moeilijk. Het enige dat je moet doen is het bedrag van de factuur invullen en aangeven of het een zakelijke of een particuliere klant is. Door simpelweg op de button ‘Berekenen’ te klikken wordt het bedrag getoond, inclusief de BTW die daarover mag worden geheven. Aan de hand van een voorbeeld laten we zien hoe de rekentool wordt gebruikt. Stel dat de factuur € 100 bedraagt, dan mag aan klanten € 40 incassokosten worden berekend plus € 8,40 aan BTW.

Incassokosten berekenen

CBMK

Het is niet zo vreemd dat deze rekentool incassokosten berekenen te vinden is op de website van CBMK. Dat bedrijf ondersteunt bedrijven met de financiële administratie. De volledige debiteurenadministratie kan zelfs volledig aan dit bedrijf worden uitbesteed. Maar er zijn ook trajecten mogelijk waarbij CBMK bedrijven ondersteunt bij het opzetten van een goede debiteurenadministratie. Een andere dienst die het bedrijf aanbiedt is het leveren van financiële informatie over potentiële partners en klanten. Door van deze kredietrapportages gebruik te maken kun je het incassokosten berekenen voorkomen, want de klanten die je dan binnenhaalt zullen hun facturen op tijd betalen.