Hoe zorg je voor een olijfboom

Wil je een olijfboom kopen maar weet je niet zeker hoe je deze mediterrane schoonheid kan verzorgen? Lees dan verder. We bespreken hoe je olijfboom het gelukkigst maakt zodat je voorbereid je olijfboom kopen kan. De olijfboom komt voor in middellandse zeegebieden zoals Spanje en Portugal. De plant is zeker gewend aan veel zonneschijn. Je kan de olijfboom dichtbij een raam plaatsen. De olijfboom gaat je het gelukkigst maken als hij staat bij een raam dat op het zuiden staat. In de zomer kan je olijfboom naar buiten verplaatsen. Zo maak je je boom het aller gelukkigst. Zodra de bladeren uit beginnen te vallen of het gebladerte geel wordt, dan krijgt de boom te weinig zonlicht en te veel water. Voor de olijfboom geldt het volgende: hoe meer licht hoe beter

Water en voeding voor je olijfboom

In de zomer is het belangrijk om je olijfboom twee a drie keer per week water te geven. Vooral wanneer je boom in het volle zonlicht staat te genieten. In de winter is het voldoende om je boom een keer in de week water geven. Wees er zeker van dat je de olijfboom niet te veel water geeft. Zo voorkom je wortelrot. Plantenvoeding is niet noodzakelijk voor je boom. Heeft je boom een kleine opkikker nodig? Je kan de olijfboom elke maand een keer bijvoeden vanaf de lente tot aan het eind van zomer. Overvoed je boom niet, hierdoor kan je boom beschadigen. Als je de olijfboom kopen gaat, neem dan vast de geschikte grond en voeding voor je olijfboom mee.

Verpotten

Het is zeker niet nodig om je boom elk jaar te verpotten. Het is meestal voldoende om de olijf elke 2 tot 3 jaar in een nieuwe grotere pot te zetten. We raden een pot aan die 20% groter is dan de vorige pot. Ga je de boom verpotten, doe dit dan altijd in de lente. Gebruik ook altijd weer verse potgrond als je de boom in een nieuwe pot gaat zetten. Hydrokorrel zijn een goede toevoeging aan de onderkant van je pot. Je kunt nu je eigen olijfboom kopen en verzorgen.