Hoe een topmatras 160×200 van koudschuim je nachtrust verbetert

Goed slapen

Topmatrassen heb je tegenwoordig gelukkig in alle soorten en maten. Daarom kun je altijd wel een exemplaar vinden dat past bij jouw behoeften. Heb je een standaard tweepersoonsbed en zoek je een topmatras van 160×200? Overweeg dan eens een topmatras van koudschuim.

Kuidschuim topper

Geschikt voor iedereen

De reden dat een tweepersoonsbed van koudschuim veel gekocht wordt is de toegankelijkheid van het materiaal. Koudschuim is een materiaal dat eigenschappen biedt die voor veel mensen een betere nachtrust leveren. Een koudschuim matras wordt gemaakt met een open celstructuur. Dat zorgt ervoor dat het materiaal van nature goed ventileert. 

Koudschuim laat bovendien vocht door. We verliezen allemaal veel vocht tijdens de nacht en als je een nachtmerrie hebt is dit alleen maar meer. Een koudschuim matras laat dit vocht goed door en houdt het matras koel. Vooral mensen die het gauw warm hebben, zullen merken dat een koudschuim matras een stuk beter slaapt.

Schuimmatras

En traagschuim dan?

Traagschuim is ook een veel voorkomend materiaal in matrassen en topmatrassen. Het lijkt bovendien in sommige eigenschappen op het koudschuim. Er zijn echter een aantal wezenlijke verschillen. 

Koudschuim is vrij stevig en veerkrachtig. Dat zorgt voor een goede ondersteuning maar daardoor vormt het materiaal ook minder naar je lichaam. Traagschuim daarentegen vormt zich als een soort mal om je lichaam heen. Voor mensen die last hebben van drukpunten kan dat heel fijn zijn. 
Uiteraard blijft de keuze in een topmatras een persoonlijke. Je kunt altijd een keer gaan proefliggen in een woonwinkel.