Een tuinset kiezen: hoe doe je dat?

nieuwbouw-woning-bouwen

Als de lente eindelijk weer in zicht is en je wilt gaan genieten van de eerste zonnestralen komen de tuinsets weer tevoorschijn. Zeker ook in de zomer met zonovergoten weer, wie wil daar dan niet van genieten in de tuin? Een tuinset moet natuurlijk wel staan bij je type woning. Gelukkig is er een groot assortiment aan sets te vinden voor elke woningstijl, of dit nu een jaren 30 woning is of een herenhuis. Waar de set voor gebruikt gaat worden is ook van belang. Hier speelt het type woning een rol bij. Voor bijvoorbeeld een recreatiewoning zal een andere soort set geadviseerd worden dan voor een eengezinswoning.

De keuze voor een tuinset

Bij een tuinset draait het vooral om de functionaliteit. Denk dan daarbij ook meer aan een tafel met vier of zes stoelen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en de vorm van het stuk tuin waar de set op komt te staan kan er gekozen worden voor een vierkante, rechthoekige of ronde tafel. Voor meer comfort kan er vaak ook nog gekozen worden voor een verstelbare tuinstoel. Bij verstelbare stoelen kan de rugleuning aangepast worden. Op die manier kan je in de stoel zitten maar ook meer een liggende houding aannemen.

De keuze voor een loungeset

Een loungeset is meer ontworpen voor maximale comfort. In plaats van een functionele tafel met stoelen bestaat een loungeset vaak uit een comfortabele bank met een lagere tafel. Of je nu kiest voor een hoekbank of een 2- of 3-zits bank, er is keuze genoeg. Bij de keuze voor een hoekbank moet er wel rekening gehouden worden aan welke kant de langere zijde moet komen te staan. Dit kan bepaald worden door denkbeeldig op de bank te gaan zitten en de lange zijde moet dan links of rechts komen. Er is namelijk regelmatig een versie links en rechts van lounge hoekbanken.