Dit is het nut van een hoger veiligheidskundige

Hoger veiligheidskundige

Heb je advies nodig over het optimaliseren van de veiligheid binnen je bedrijf? Het is van groot belang dat dit goed geregeld is. In het geval van nood moet snel en kordaat gehandeld worden. Door te zorgen voor de juiste mate van veiligheid kun je niet alleen goed handelen bij een calamiteit, maar kun je deze in de eerste plaats ook voorkomen. Dit kun je doen met de hulp van een Hoger Veiligheidskundige (HVK). Een HVK is een adviseur die alles weet over het inventariseren en evalueren van risico’s en het beoordelen van veilige werksituaties. Een Hoger Veiligheidskundige inhuren zorgt ervoor dat je een analyse krijgt van de veiligheid en gezondheid binnen je bedrijf.

Hoger veiligheidskundige

Wat doet een Hoger veiligheidskundige?

Een Hoger Veiligheidskundige analyseert de huidige processen, adviseert en schrijft beleid. Dit doet de HVK onder andere door het ontwikkelen en integreren van een Arbo-management en door trainingen aan management en medewerkers. Deze trainingen gaan over het beheersen van veiligheids- en gezondheidsrisico’s. Het voordeel van een Hoger Veiligheidskundige is dat hij of zij precies weet welke risico’s er zijn binnen een organisatie en hoe deze zoveel mogelijk beperkt kunnen worden. 

Met het inschakelen van een Hoger Veiligheidskundige wordt de Arbozorg geïntegreerd in de bedrijfsprocessen. Hiervoor krijgt het management adviezen over hoe dit kan worden gerealiseerd. De HVK is niet alleen getraind in het geven van adviezen en het analyseren van het huidige beleid. Ook is de Hoger Veiligheidskundige klantgericht, creatief, onafhankelijk en kwaliteitsgericht. Een HVK inhuren? Kijk naar de mogelijkheden bij G4S Safety Solutions.