De makkelijkste schoen voor binnen- en buitenshuis!

6 sneakers

Stel je voor; je wordt wakker en het is prachtig weer. Op zo’n moment wil je natuurlijk niets liever dan direct naar buiten en genieten van de zon. Instappers heren zijn perfect voor zo’n moment, je hoeft niet eerst helemaal sokken aan te trekken en je veters te strikken; in plaats daarvan kun je direct met je blote voeten zo je schoenen aantrekken. Dit kost simpelweg geen moeite en je kunt dus direct door naar buiten!

Behalve voor in de tuin, zijn instappers ook uitermate geschikt voor een wandeling door de stad, naar het strand en zelfs op de werkvloer misstaan deze leuke schoenen absoluut niet.

Het is dan ook logisch dat deze veelzijdige schoen een comeback aan het maken  is. Praktisch, trendy en stylish zijn ze zeker.

Zijn er verschillende type instappers?

Zeker! Instappers heren zijn te verkrijgen in allerlei verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor de bekende mocassins, welke een van de oudste type instappers zijn. Oorspronkelijk bestond de mocassin uit een soepele lap leer, welke om de voet gebonden werd. Vaak werd er een extra stuk leer op de neus bevestigd. Mocassins werden ook veel gemaakt door lokale vissers in Noorwegen.

Daarnaast kun je ook kiezen voor de penny loafer. Deze bekende instapper is beroemd om zijn uitsnede in de neus, waar een penny in gestopt kan worden. Vandaar ook de naam. Deze schoen was en is erg populair in de USA.

Andere type instappers

Naast de twee bekendere types; de mocassins en de penny loafers, zijn er ook andere soorten instappers waar je voor kunt kiezen. Zo kun je gaan voor de Tassel loafers: een instapper welke vaak kwastjes heeft op de wreef. Deze modellen zijn vaak wat luxer en misstaan absoluut niet op de werkvloer.

Een ander type is de bootschoen. Dit type instapper is meer casual en zijn zoals de naam al doet vermoeden ontworpen om op een boot gedragen te worden. Vaak zijn ze gemaakt van waterafstotend leer en een rubberen zool.