BHV cursus

Een BHV cursus leidt iemand op als bugerhulpverlener of bedrijfshulpverlener. Iemand met een BHV opleiding kan in noodsituaties helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitbreken van brand. Een BHV’er leert dan tijdens een cursus hoe ze de brand moeten blussen, eerste hulp moeten verlenen en andere medewerkers moeten evacueren. Een BHV’er is dus een zeer waardevolle medewerker in het bedrijf en het is zelfs verplicht voor een bedrijf met medewerkers om BHV’ers in dienst te hebben. Er zijn verschillende soorten BHV cursussen die de medewerker kan volgen. Een bedrijf doet er goed aan om meerdere medewerkers op te leiden tot BHV’er, zodat er altijd iemand met deze opleiding aanwezig is op de werkvloer. Dit is namelijk verplicht vanuit de Arbowet. Het verschilt per bedrijf hoeveel BHV’ers je in dienst moet hebben.

BHV basistraining (inclusief AED)

Bij G4S vind je verschillende soorten BHV opleidingen, waaronder de BHV basistraining inclusief AED. Tijdens deze cursus krijg je twee dagen lang les van professionele instructeurs. Je leert over onderwerpen als levensreddende Eerste Hulp, alarmeren, ontruimen, brandbestrijding en de communicatie. Allemaal belangrijke facetten die je nodig hebt om in noodsituaties goed te kunnen handelen. Je krijgt over elk onderdeel eerst een stukje theorie en brengt het vervolgens in de praktijk. Om een goede BHV’er te worden draait het namelijk om vooral heel veel oefenen. Daarnaast leer je hoe je moet reanimeren en hoe je daarbij een automatische externe defibrillator, ofwel AED, gebruikt. Na afloop ben je klaar voor noodsituaties.

Kennis up-to-date houden

Na afloop van deze opleiding heb je een BHV certificaat en kan je twee jaar lang hulp verlenen in noodsituaties. Daarna moet je elk jaar je kennis en vaardigheden herhalen tijdens een herhalingscursus. Het is namelijk uitermate belangrijk dat je de kennis en vaardigheden up-to-date houdt, zodat je kan blijven inspringen bij noodsituaties als dat nodig is. De cursus kan je op verschillende plaatsen in het land volgen, zodat je niet het hele land door hoeft te kruisen om het BHV certificaat te halen. Zo kan je onder meer kiezen voor de BHV basistraining (inclusief AED) in Heerenveen, Zoetermeer, Ede en Hengelo.